Kommande Àndringar i registreringsvillkoren för .SE och .NU

  • Kommer jag pĂ„verkas av Ă€ndringarna?
  • FĂ„r jag svara pĂ„ remissen?
  • Vilka Ă€ndringar föreslĂ„r Internetstiftelsen i registreringsvillkoren?

Internetstiftelsen har publicerat en sÄ kallad remiss, dÀr de bjuder in dig att lÀmna synpunkter pÄ de förÀndringar de föreslÄr i registreringsvillkoren för toppdomÀnerna .SE och .NU. Synpunkterna anvÀnds för att undersöka vilka konsekvenser förÀndringarna skulle kunna fÄ om de skulle genomföras. HÀr fÄr du lite mer information om Internetstiftelsens remiss!

Kommer jag pÄverkas av Àndringarna?

Det beror pÄ. Alla domÀner som anvÀnder toppdomÀnerna .SE eller .NU hanteras av Internetstiftelsen och pÄverkas alltsÄ av deras registreringsvillkor. Det innebÀr att dina domÀner kan komma att pÄverkas av de föreslagna Àndringarna i registreringsvillkoren för de tvÄ toppdomÀnerna.

FÄr jag svara pÄ remissen?

SjÀlvklart! Alla som har synpunkter pÄ de föreslagna Àndringarna har möjlighet att yttra sig. Skicka ditt remissvar via e-post till remissvar@internetstiftelsen.se senast den 10 april 2024. HÀnvisa till remissen i Àmnesraden.

Vilka Àndringar föreslÄr Internetstiftelsen i registreringsvillkoren?

TillÀgg för nyregistreringar: DomÀnnamn som nyregistreras kommer inte publiceras i .se-zonen om det föreligger, eller kan antas föreligga, brist i kravet pÄ fullstÀndiga och korrekta uppgifter om innehavaren.

Tydliggörande för deaktivering: Meddelanden om deaktivering av ett domÀnnamn kan komma till en innehavare inte bara frÄn Internetstiftelsen, utan Àven frÄn registrarer, vid bristande uppfyllelse av Ätaganden.

Ändringar för innehavaruppgifter för .NU: UtlĂ€ndska innehavare kan lĂ€mna uppgifter om utlĂ€ndsk identitetsbeteckning som motsvarar organisations- eller personnummer. Förslaget matchar de existerande registreringsvillkoren för .SE.

Ändringarna Ă€r avsedda att börja gĂ€lla frĂ„n och med den 3 juni 2024.

LÀs mer om remissen, de kommande Àndringarna och de nuvarande registreringsvillkoren pÄ Internetstiftelsens hemsida. Om du har nÄgra frÄgor eller funderingar kan du kontakta remissvar@internetstiftelsen.se